Sterrenbeeld ‘Schorpioen’, de betekenis

Sterrenbeeld schorpioen? Dan ben je geboren tussen 23 oktober en 22 november! Lees alles over het sterrenbeeld Schorpioen.

Het sterrenbeeld Schorpioen staat bekend als de duistere, diepzinnige tekens van de dierenriem. Mensen met het sterrenbeeld Schorpioen ogen mysterieus en vaak wordt gezegd dat zij donker haar en donkere ogen hebben. Iets om je voor te vrezen? Zeker niet! Van binnen zijn Schorpioenen namelijk ook heel emotioneel, een zachte kant die Schorpioenen overigens niet snel laten zien. Het Sterrenbeeld, het meest intense teken van de dierenriem. Lees dus snel verder!

Sterrenbeeld schorpioen betekenis

De Schorpioen is het achtste teken van de dierenriem. Mars en Pluto zijn de heersende planeten van het sterrenbeeld, de Schorpioen.

  • Pluto; staat voor plotselinge verandering, verwoesting en transformatie;
  • Mars; staat voor actie, doorzettingsvermogen en seksualiteit.

Mensen met het sterrenbeeld Schorpioen zijn in de astrologie mysterieus, intens, vastberaden, teruggetrokken, geheimzinnig, loyaal, fanatiek, passioneel, diepgaand en zeer gevoelig.

(Algemene) eigenschappen van de schorpioen

Het Sterrenbeeld Schorpioen staat voor diepte en extremen. Schorpioenen houden niet van middelmatigheid en zullen dan ook niet snel water bij de wijn doen. Ben je geboren met het sterrenbeeld Schorpioen, dan zullen haat en liefde jou bekend voorkomen. Het krijgen van liefde of een vriendelijk gebaar zul je niet snel vergeten, maar eenmaal gekwets door een dierbaren, kun je diegene maar moeilijk vergeven. Omdat Schorpioenen vaak geheimzinnig overkomen, denken mensen vaak dat je kil, onafhankelijk en afstandelijk bent, terwijl je eigenlijk doelgericht, gepassioneerd en emotioneel bent aangelegd, die ware ik laat je niet snel zien als Schorpioen zijnde. Het waterteken Schorpioen voelt zich aangetrokken tot de verborgen, geheime wereld. Je hebt een sterke intuïtie en ben ook zeer geïnteresseerd in spiritualiteit en esoterie.

Schorpioen sterrenbeeld, kenmerken op het werk

Schorpioenen werken graag hard, zelfstandig en worden dan ook liever met rust gelaten, zodat ze hun eigen gang kunnen gaan. Schorpioenen hebben een grote wilskracht en opgeven is dan ook geen optie. Hoewel de wilskracht groot is, zijn Schorpioenen ook slechte verliezers en erg bang om te falen, ook al spreken zij dit liever niet uit. Taken op het werk worden – door de slimme en zeer gefocuste Schorpioenen – doordringend en zorgvuldig aangepakt. De meeste Schorpioenen hebben leiderschap in zich, zij genieten ervan om macht en autoriteit te hebben. Door de sterke eigenschappen van de Schorpioen moeten zij leren om hier verantwoordelijk mee om te gaan.

Schorpioen sterrenbeeld, kenmerken in de liefde en relaties

Schorpioenen hebben iets mysterieus over zich heen, wat andere aantrekt in de liefde, maar zijn tevens zeer charmant, met een goede dosis humor, overigens wel met een scherp randje. De Schorpioen stort zich niet snel in een relatie en zal ook niet snel verliefd worden. Heeft de Schorpioen zich eenmaal opengesteld voor de liefde, dan doen ze alles vol passie en overgave. Het sterrenbeeld Schorpioen is zeer loyaal.

Een valkuil voor de Schorpioen is dat zij niet te jaloers of bezitterig worden en hebben regelmatig behoefte aan ruimte om zich even terug te trekken en gedachte op een rijtje te krijgen. De Schorpioen kan ook afstandelijk zijn en gevoelens niet delen. Deze eigenschap kan ervoor zorgen dat partners of relaties afstand houden, wat zorgt dat Schorpioenen gaan twijfelen aan de trouwheid van de partner.

Welk sterrenbeeld past bij de Schorpioen?

Het sterrenbeeld Vissen is een goede match met de Schorpioen. Zij bieden veel sympathie en loyaliteit, én doordat beide sterrenbeelden sentimenteel zijn, zullen zij elkaar goed begrijpen. 

Het sterrenbeeld Kreeft beschikt net als de Schorpioen over emotionele diepgang. De Kreeft is daarentegen wel iets meer open dan de Schorpioen. Wanneer het sterrenbeeld Kreeft leert om de scherpe randjes van de Schorpioen niet te persoonlijk te nemen en niet te veel over het verleden te praten, dan zijn deze sterrenbeelden een uitstekende match!

Een huwelijk tussen het sterrenbeeld Steenbok en Schorpioen zou lang stand kunnen houden, beide sterrenbeeld kenmerken zich door trouwheid, toewijding, ambitie en vastberadenheid. Hoewel deze eigenschappen uitstekend matchen, kan het soms ook koel en afstandelijk aanvoelen tussen deze twee sterrenbeelden.

Schorpioen geboortesteen

De geboortesteen van de Schorpioen is de zachte rozenkwarts, maar ook de Toermalijn is zeer populair. In november is de Citrien de geboortesteen van de Schorpioen. Deze gele steen geeft de Schorpioen kracht, moed en energie, én kan de het sterrenbeeld Schorpioen opvrolijken richting de donkere maanden.