Maanritueel, hoe werkt dat?

Bij de nieuwe- en volle maan kun je een mooi ritueel voor jezelf doen. Ook al geloof je niet in de kracht van de maan, zorgen deze kaarten er evengoed voor dat je altijd even stilstaat tussen de drukte door. Het helpt je op je doel te blijven focussen, maar ook om elke maand terug te kijken op de dingen waar je dankbaar voor bent.

Bij elk maan ritueel staat de nieuwe- of volle maan in een sterren teken van de dierenriem. Het is mooi om je in te lezen welk sterrenbeeld de maan staat, zodat je de je intenties wat meer kracht en verdieping kunt geven. Via mijn Instagram zal ik je telkens op de hoogte houden van elke nieuwe en volle maan en wat in deze dagen de aandacht mag hebben.

Bij de volle maan is de maan volledig zichtbaar en is de kracht van de maan op zijn sterkst. Je kunt haar kracht het beste gebruiken om te refereren naar afgelopen weken. Neem je rust, rond projecten en plannen af en kijk naar waar je dankbaar voor bent. Wat is er goed gegaan? Waar ben je blij mee? Sta even stil bij de positieve gebeurtenissen van afgelopen weken. Misschien heb je vorige maand ook een ritueel gedaan. Heb je al wat meer los kunnen laten wat je los wilde laten?
De volle maan staat voor loslaten wat je niet meer dient. Wat je tegenhoudt om verder te gaan. Wat helpt je niet meer? Wat geeft jou negatieve energie?
Dit is de tijd om alles los te laten.

Bij de nieuwe maan is de maan niet zichtbaar. De zon staat tussen de maan en de aarde waardoor er geen licht te zien is. Toch is de kracht van de nieuwe maan heel erg sterk. De tijd is rijp om te starten met nieuwe ideeën en doelen. Waar wil je aankomende maand mee beginnen? Het is de juiste tijd om je wensen uit te spreken en goede voornemens te starten. Het is nu even minder tijd om te rusten.
Dit is ook de ideale tijd om te detoxen. Wees dus lief voor jezelf, neem een sapje in plaats van een snack en ga lekker wandelen buiten.

Wat ik zelf zo prettig vind aan de kaarten is dat het makkelijk is om te kijken wat je intenties, wensen etc. zijn geweest. Ik bewaar ze dan wel in mijn journal maar hoef niet alle bladzijden door te spurten en te lezen tussen alle verhalen door om te kijken wat ik bij vorige maanden heb opgeschreven.

Het is goed om voor jezelf een fijn plekje te vinden waar je niet gestoord kan worden. Je kunt kaarsjes aansteken, wierook, palo santo of salie. Dit is om de ruimte te reinigen zodat je helemaal in jouw eigen energie zit. Ik vind het zelf altijd heel fijn om een mooie meditatie vooraf te doen. Dit kan een willekeurige meditatie zijn, maar via de app van bijvoorbeeld Mediation Moments kun je ook iedere maand een mooie volle maan meditatie luisteren. Het brengt je even helemaal terug bij jezelf en zorgt dat je open staat voor je eigen gedachten. Soms komen je intenties in stilte meteen naar boven, waar je dankbaar voor bent,  wat je los wilt laten, aan welke nieuwe plannen je wilt beginnen etc.. De andere keer komt het op het moment dat je begint met schrijven. Alles is goed, probeer er niet teveel druk op te leggen, laat maar komen wat komt.

Als je helemaal in jezelf bent gekeerd kun je de kaarten erbij pakken. Je kunt het sterrenbeeld erbij schrijven en de datum. Zodat je altijd terug kunt kijken naar waar en wanneer je jouw intenties hebt gezet en of het uitgekomen is.

Schrijf op wat er in je hart op komt…
Probeer niet teveel uit te leggen en het vooral kort en krachtig te houden zodat je intenties duidelijk zijn.

Voor extra kracht kun je jouw kaart in het maanlicht (bijvoorbeeld in de vensterbank) neerleggen. Laat het hier een nachtje of 2 nachtjes liggen.

Bewaar je kaart altijd. In je journal of in het meegegeven tasje zodat je deze altijd terug kunt lezen. Succes en plezier <3!