Alles over jouw sterrenbeeld en geboortehoroscoop

Als je het leuk vind om je te verdiepen in astrologie maar er eigenlijk nog niet zo veel van weet, lees dan hier wat extra uitleg over je geboortehoroscoop. Jouw geboortehoroscoop is eigenlijk een screenshot van de sterrenhemel en de stand van de maan, zon en planeten op het moment dat jij geboren werd en dit samen zegt heel veel over wie jij bent.

Het kan heel interessant maar ook inzichtelijk zijn om jouw geboortehoroscoop te laten berekenen door een astroloog. Voor een astroloog is je “sterrenbeeld” het teken waar je zon in staat op het moment dat je wordt geboren, en gaat een echte horoscoop nog veel verder dan dat. Je kijkt dus niet alleen naar de plek van de zon, maar ook naar die van de maan en planeten als Mercurius, Venus, Mars en meer. Elke positie maakt iets anders duidelijk over jou en door al deze informatie samen kun je een goed beeld krijgen van bepaalde eigenschappen of valkuilen. Maar ook hoe je je uit naar de buitenwereld, hoe je je intern voelt en extern kunt uiten, wat je emoties zijn, waar je moeite mee kunt hebben en waar je krachten juist liggen. Astrologie is bedoeld om ons te helpen onze energie op de positieve aspecten te concentreren, een beter begrip van ons potentieel te verkrijgen en onze positieve eigenschappen te krijgen en de negatieve te erkennen zodat we ons kunnen beschermen.

Naast het bekende zonneteken sterrenbeeld is er ook nog een maanteken en een ascendant. Het zonneteken laat zien in welke dierenriem teken de zon stond op het moment dat je geboren werd, het maanteken is het teken waar de maan in stond op het moment van jouw geboorte en de ascendant (ook wel ‘het rijzende teken’ genoemd) wordt bepaald door het punt van de dierenriem dat op het moment dat jij werd geboren aan de oostelijke horizon stond.

Sterrenbeeld

Jouw sterrenbeeld is een verzameling sterren die een figuur vormen als je ze door lijnen zou verbinden. Sterrenbeelden krijgen de naam die de menselijke fantasie heeft gegeven aan die vorm. Jouw sterrenbeeld geeft inzicht in je identiteit en je karakter, jouw persoonlijkheidskenmerken: oftewel jouw ego. Dit teken geeft aan hoe jij naar jezelf kijkt. Bij elk sterrenbeeld is hoort een edelsteen, een steen die je extra kracht kunt geven en die jouw echte ik versterkt als deze steen bij jou in de buurt is. Ben je benieuwd welke edelsteen past bij jouw sterrenbeeld?

Ascendant

Jouw ascendant laat kort door de bocht zien wat voor eerste indruk jij op jouw omgeving maakt. Jouw manier van doen. De meeste mensen die zich niet heel erg goed kunnen herkennen in hun sterrenbeeld vinden dat hun ascendant veel beter klopt. Dat is niet gek omdat dit teken laat zien hoe je overkomt op mensen. Het kan zijn dat je je (zoals vele andere) veel meer bezighoudt met de buitenwereld in plaats van jouw binnenwereld waardoor je eigenlijk voor je gevoel beter matcht met jouw ascendant.

De ascendant vertelt wat over jouw individuele kenmerken, maar ook over je fysieke verschijning bijvoorbeeld je gestalte, kleur van je haar en vorm of grootte van je ogen of je gewicht. Uiteraard moet er wel rekening gehouden worden met erfelijkheidsfactoren.

Maan teken

De maan in jouw horoscoop staat voor emoties. De maan geeft inzicht in waar jij je emotioneel veilig of onveilig bij voelt, maar ook hoe je met emoties omgaat. Houd je bijvoorbeeld je emoties en gevoelens liever voor jezelf of ben je echt een open boek? En heb je veel behoefte aan vastigheid, zekerheid en stabiliteit of houd je van verrassingen en ben je wispelturig? Het maanteken zegt iets over jouw ware aard. Die komt naar bijvoorbeeld naar boven in onzekere situaties of bij de mensen die het dichtst bij je staan naar voren komt.

Als deze tekens veel voor jou betekenen dan wil ik graag met je meedenken hoe we deze mooi samen kunnen stellen in een ontwerp zodat je dit persoonlijke stuk een mooi plek in jouw huis kunt geven.