Sterrenbeeld ‘Vissen’, de betekenis

De sterrenbeelden zijn al eeuwenlang een belangrijk onderwerp van studie en onderzoek. Veel mensen zijn geïnteresseerd in astrologie en de invloed die de sterren en planeten hebben op ons leven en ons karakter. In deze blog vertel ik je meer over het sterrenbeeld Vissen. 

Het zonneteken Vissen

Het zon staat in het teken Vissen tussen 19 februari en 20 maart. Het is het twaalfde, en laatste, teken van de dierenriem en wordt vaak geassocieerd met dromen, fantasieën en spiritualiteit. Vissen zijn vaak zeer gevoelige en intuïtieve mensen die een sterke verbinding hebben met hun emoties en de emoties van anderen.

Kenmerken van het sterrenbeeld Vissen

Vissen zijn vaak erg vriendelijk en empathisch. Ze hebben een groot hart en willen graag anderen helpen. Vissen zijn erg creatief en hebben een rijke verbeelding. Ze zijn vaak in staat om zichzelf uit te drukken door middel van kunst, muziek of andere vormen van creativiteit.

Een ander kenmerk van Vissen is hun intuïtieve aard. Ze hebben het vermogen om te weten wat er in bij iemand van binnen omgaat zonder dat daar woorden aan te pas komen.. Dit kan hen soms gevoelig maken voor negatieve energieën en emoties, wat kan leiden tot stemmingswisselingen of zelfs depressies.

Vissen hebben ook de neiging om een rijk innerlijk leven te hebben. Ze zijn vaak diep spiritueel en hebben een sterke verbinding met het hogere zelf en de kosmos. Dit kan hen soms afleiden van de alledaagse realiteit, waardoor ze zich soms niet helemaal thuis voelen in deze wereld.

Vissen en relaties

Vissen zijn vaak zeer toegewijde partners. Ze zijn erg romantisch en geven veel om hun geliefden. Ze hebben vaak het vermogen om diep in iemands ziel te kijken en kunnen hun partner een gevoel van veiligheid en geborgenheid geven.

Vissen hebben ook de neiging om zichzelf op te offeren voor anderen. Ze zijn vaak bereid om hun eigen behoeften en verlangens opzij te zetten om hun geliefden gelukkig te maken. Dit kan soms leiden tot problemen in hun relaties, vooral als ze niet genoeg ruimte geven aan hun eigen behoeften en verlangens.

Vissen en carrière

Vissen zijn vaak zeer creatief en hebben een sterke verbeeldingskracht. Dit kan hen helpen in creatieve beroepen zoals kunst, muziek of schrijven. Ze hebben ook vaak het vermogen om goed te communiceren en zijn daardoor in staat om anderen te inspireren en te motiveren.

Een ander beroep dat vaak past bij Vissen is dat van een hulpverlener of zorgverlener. Vissen hebben een groot hart en willen graag anderen helpen. Doordat ze vaak door hebben wat er in iemand speelt, kunnen ze snel een gevoel van veiligheid en geborgenheid geven aan de mensen die ze helpen. Vissen zijn ook vaak zeer empathisch en kunnen zich goed inleven in de emoties van anderen. Dit maakt hen zeer geschikt voor beroepen in de zorg, zoals therapeut, counselor, verpleegkundige of sociaal werker.

Negatieve eigenschappen van Vissen

Hoewel Vissen vaak zeer vriendelijke en empathische mensen zijn, hebben ze ook hun zwakke punten. Vissen hebben de neiging om te veel te dromen en te weinig actie te ondernemen. Ze kunnen soms zo gefocust zijn op hun innerlijke wereld en spirituele groei dat ze zichzelf verliezen in fantasieën en dagdromen, zonder dat ze echt stappen zetten om hun doelen te bereiken.

Een ander zwak punt van Vissen is hun gevoeligheid voor negatieve energieën en emoties. Ze hebben vaak de neiging om deze gevoelens over te nemen en zichzelf daardoor te belasten. Dit kan leiden tot stemmingswisselingen en soms zelfs tot depressies.

Tot slot hebben Vissen soms moeite om grenzen te stellen. Ze hebben vaak de neiging om zichzelf op te offeren voor anderen, zelfs als dat ten koste gaat van hun eigen welzijn. Dit kan leiden tot problemen in hun relaties en hun carrière, omdat ze soms niet genoeg ruimte geven aan hun eigen behoeften en verlangens.

Wil je jouw sterrenbeeld een mooi plekje in huis geven? Bekijk hier ons sterrenbeeldje voor Vissen.